logo

Rollema & Partners horeca ‚Äď administratie
Rijnsburgerweg 80
2333 AD Leiden
T: 071-541 88 66

30 jaar horeca-administratie voor hotel, restaurant, strandpaviljoen en café
horeca-administratie.com / Dat is 35 jaar ondernemen
35 jaar ondernemen

Dat is 35 jaar ondernemen

7 januari 2022 – Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap.

Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden dat we officieel met de Van Spronsen & Partners Groep begonnen. Gewoon net als zoveel starters vanuit het huis van mijn ouders, zelfs in wat later mijn slaapkamer is geworden. Gelukkig heeft mijn vader niet zitten werken naast mijn wieg! Alhoewel het wel een mooie metafoor is van geboren worden in een ondernemersgezin. ūüėČ

Dat is 35 jaar ondernemen

En nu werk ik alweer zo’n 2 jaar mee als adviseur bij horeca-advies en kreeg ik deze week een telefoontje van een meneer met een mogelijke opdracht. Hij vertelde al ruim 30 jaar geleden een onderzoek van ons te hebben ontvangen en nu behoefte heeft aan een nieuw adviestraject. Een repeating client ofwel een terugkerende klant, één van de velen die ik de afgelopen tijd heb mogen spreken en ontmoeten. Zo’n telefoontje wordt bij ons gewaardeerd als een compliment.

Het gesprek deed me ook realiseren dat ondanks dat alles is veranderd de afgelopen 35 jaar, de essentie niet echt is veranderd. Digitalisatie, een veranderde arbeidsbevolking, een wereld die veel kleiner is geworden en nu zelfs lockdowns die normaal dreigen te worden, echt een andere wereld zou je zeggen. Maar de mens is niet zoveel veranderd, de mens heeft nog altijd behoefte aan samenkomen, aan verbroedering over een lekkere maaltijd of een heerlijk drankje, aan een fantastische avond beleven met nieuwe en oude vrienden. De essentie van horeca binnen de samenleving is niet veranderd.

Ondernemers zijn ook heel erg veranderd, tegenwoordig wordt er steeds jonger ondernomen, er zijn zelfs ondernemers in branches die 35 jaar geleden nog niet bestonden, maar ook deze ondernemers zijn gewoon mensen. Mensen die goed geholpen willen worden, die een adviseur aan hun zijde willen hebben in moeilijke tijden of ten tijde van het ontstaan van nieuwe onderdelen van hun onderneming. Iemand die weet waar zij of hij het over heeft, iemand die hen behandelt met warmte en respect en iemand die een eerlijke prijs vraagt voor haar of zijn diensten.

Dus vinden wij het raar dat we er 35 jaar later nog steeds zijn en zelfs in grote lijnen nog hetzelfde doen? Nee! Doen wij over nog eens 35 jaar waarschijnlijk nog steeds ongeveer hetzelfde? Wij denken van wel, al kijken we uit naar alle veranderingen en alle idee√ęn die onze bestaande en potenti√ęle klanten gaan bedenken. Wij toetsen deze idee√ęn graag voor u, doen met veel plezier uw administratie en uw salarisadministratie. En persoonlijk verheug ik me op nog eens 35 jaar deze ¬†fantastische branche te ondersteunen. De komende jaren nog met degene die de complimenten van terugkerende klanten verdiend, mijn vader Hans van Spronsen, maar ooit wil ik ze ook graag gaan bewerkstelligen.

Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca ‚Äď advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via¬†leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via¬†LinkedIn.

 

 

 

Lees ook

Verlenging onbelaste vaste reiskosten vergoeding

Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven aan hun werknemers ondanks dat zij niet reizen in verband met het huidige thuiswerk advies. Deze periode is verlengd tot 1 juli 2021.    Deze regeling geldt voor vergoedingen die werknemers al voor 13 maart 2020 kregen.

WKR 2021: Ook voor 2021 verruiming vrije ruimte naar 3%

De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de eerste ‚ā¨400.000,= van de totale fiscale loonsom. Dat betekent dat u als ondernemer bij een totale fiscale loonsom van boven de ‚ā¨400.000,= per jaar, een bedrag van ‚ā¨12.000,= per jaar mag besteden aan vergoedingen die niet

Rekenen, rekenen, rekenen

4 maart 2021 ‚Äď Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies, blogt over het feit dat inzicht in je liquiditeit nu belangrijker is dan ooit, ook dadelijk met een beperkte openstelling. Horecaondernemers¬†moeten rekenen om het hoofd boven water te houden.¬†¬†

Definitieve berekening eerste aanvraagperiode NOW

Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.    De eerste aanvraagperiode van de NOW was voor de maanden maart, april en mei 2020. De omzet, en uw werkelijke percentage omzetverlies, van deze

Vaststelling TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken. Heeft u de TVL-vergoeding ontvangen voor de periode van 1 juni tot en met 30 september? U heeft dan tot 1 april 2021 om uw definitieve omzet door te geven.  

NOW 3.2-Vierde Periode

22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.   Na eerdere rondes NOW is er nu de vierde aanvraagperiode NOW (eerder door de overheid NOW 3.2 genoemd).   

Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.  

Alle zeilen bijzetten

14 januari 2021 ‚Äď Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens deze, wederom verlengde, lockdown. Ze blogt over o.a. de Bbz, de bijstand voor zelfstandigen. Een voorziening voor gevestigde ondernemers in tijdelijke financi√ęle problemen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Kwartaal 4

27 november 2020 – De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.

NOW 3 ‚Äď loket opent 16 november 2020

13 november 2020 – Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Na eerdere rondes NOW komt er nu NOW 3, een regeling die drie fases zal kennen. Voor de eerste fase

David Maartense

Elk bedrijf zou een Claudio Ranieri als bedrijfsleider moeten hebben

22 april 2016 ‚Äď David Maartense, Marketing & Communicatiemedewerker bij Van Spronsen & Partners horeca ‚Äď advies over waarom elk horecabedrijf een Claudio Ranieri als bedrijfsleider zou moeten hebben. We kunnen er bijna niet meer omheen. Leicester City, het team van trainer Claudio Ranieri, gaat kampioen van England worden. De club die vorig jaar nog

Jeroen Boon

Waar de Belastingdienst stopt, gaan wij verder….

Jeroen Boon blogt over het gemak van SMS alerts of e-mail alerts. Terwijl ik mijn mail en social media aan het bijhouden was op mijn telefoon, kwam er plots een sms op mijn telefoon die mij vertelde dat ik mijn contract MB’s had verbruikt voor deze maand. Waarschijnlijk toch iets te lange filmpjes gekeken, en