logo

Rollema & Partners horeca – administratie
Rijnsburgerweg 80
2333 AD Leiden
T: 071-541 88 66

30 jaar horeca-administratie voor hotel, restaurant, strandpaviljoen en café
horeca-administratie.com / Klopt mijn kas?
Steven van 't Hart

Klopt mijn kas?

Steven van ’t Hart blogt over het registreren van wat er gebeurt met het geld binnen uw bedrijf.

Iedere ondernemer moet aan het einde van de dag willen weten wat zijn of haar omzet die dag is geweest en wat er met het kasgeld is gebeurd. Bij Rollema & Partners horeca – administratie bieden we onze klanten hiervoor een handige tool, een kasdagstaat. Deze geeft aan het eind van de dag een duidelijk beeld van wat er is gebeurd met uw geld. En de kasdagstaat is ook nog eens eenvoudig in te vullen, tenminste, als u niet moet zoeken naar kasverschillen ;-).

Met de kasdagstaat volgt u hoe de omzet betaald wordt

In een Excel spreadsheet kunt u vrij simpel uw eigen systeem ontwerpen. Wij werken bij een groot aantal klanten met een standaard kasdagstaat, die op detailniveau aan uw eigen administratieve wensen aangepast kan worden. Daarnaast verzamelt deze kasdagstaat meteen ook alle gegevens over de omzet. Indien gewenst kunt u er zelf meerdere gegevens aan toevoegen. Dit is mede afhankelijk van de gegevens die u reeds verzamelt in uw kassasysteem. Wilt u onze standaard kasdagstaat ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar stevenvanhethart@spronsen.com
Een kasdagstaat vereist discipline bij het invullen, maar geeft inzicht in:
• het cashgeld circuit; dit controleert u elke dag
• omzet van de maand (per dag en cumulatief)
• debiteuren waar een factuur naar toe gestuurd moet worden
• de betalingen per pin & creditcard die op de bank binnen moeten komen
• kleine uitgaven die via de kas worden betaald
• het verloop van de omzet per gast (per dag en cumulatief).

Een kasdagstaat voor uw bedrijf

Er zijn 31 tabbladen in het Excelbestand ‘kasdagstaat’, voor elke dag van de maand één. Op het laatste tabblad staat dan de cumulatieve omzet, die automatisch wordt berekend. In het voorbeeld wat wij u kunnen toesturen, kunt u alleen de gele cellen invullen. De berekeningen gaan automatisch en de formules zijn beveiligd. Natuurlijk ontvangt u tevens een instructie hoe u de kasdagstaat moet te vullen.

Tip: Hoe meer gegevens u verzamelt, hoe lastiger het lezen en gebruiken van de gegevens wordt. Hou het simpel en overzichtelijk!

Tip: Draait u lunch & diner en bent u alle dagen open en is onduidelijk of dit zin heeft? Hou dan eens 2 of 3 maanden apart kasdagstaten voor de lunch en het diner bij. Misschien blijkt wel dat u in de winterperiode beter op maandag dicht kunt gaan en op dinsdag alleen diner kunt draaien! De omzet moet wel de kosten kunnen dragen! Meten is weten, nietwaar?

Steven van ’t Hart, accountmanager Rollema & Partners horeca – administratie

Steven is bereikbaar via e-mail: StevenVanHetHart@spronsen.com en telefonisch: 071 541 88 66

en via Linkedin

Lees ook

35 jaar ondernemen

Dat is 35 jaar ondernemen

7 januari 2022 – Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap. Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden dat we officieel met de Van Spronsen & Partners Groep begonnen. Gewoon net als zoveel starters vanuit het huis van mijn ouders, zelfs in wat later mijn slaapkamer is geworden. Gelukkig heeft mijn vader

Verlenging onbelaste vaste reiskosten vergoeding

Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven aan hun werknemers ondanks dat zij niet reizen in verband met het huidige thuiswerk advies. Deze periode is verlengd tot 1 juli 2021.    Deze regeling geldt voor vergoedingen die werknemers al voor 13 maart 2020 kregen.

WKR 2021: Ook voor 2021 verruiming vrije ruimte naar 3%

De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de eerste €400.000,= van de totale fiscale loonsom. Dat betekent dat u als ondernemer bij een totale fiscale loonsom van boven de €400.000,= per jaar, een bedrag van €12.000,= per jaar mag besteden aan vergoedingen die niet

Rekenen, rekenen, rekenen

4 maart 2021 – Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies, blogt over het feit dat inzicht in je liquiditeit nu belangrijker is dan ooit, ook dadelijk met een beperkte openstelling. Horecaondernemers moeten rekenen om het hoofd boven water te houden.  

Definitieve berekening eerste aanvraagperiode NOW

Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.    De eerste aanvraagperiode van de NOW was voor de maanden maart, april en mei 2020. De omzet, en uw werkelijke percentage omzetverlies, van deze

Vaststelling TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken. Heeft u de TVL-vergoeding ontvangen voor de periode van 1 juni tot en met 30 september? U heeft dan tot 1 april 2021 om uw definitieve omzet door te geven.  

NOW 3.2-Vierde Periode

22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.   Na eerdere rondes NOW is er nu de vierde aanvraagperiode NOW (eerder door de overheid NOW 3.2 genoemd).   

Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.  

Alle zeilen bijzetten

14 januari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens deze, wederom verlengde, lockdown. Ze blogt over o.a. de Bbz, de bijstand voor zelfstandigen. Een voorziening voor gevestigde ondernemers in tijdelijke financiële problemen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Kwartaal 4

27 november 2020 – De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.

NOW 3 – loket opent 16 november 2020

13 november 2020 – Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Na eerdere rondes NOW komt er nu NOW 3, een regeling die drie fases zal kennen. Voor de eerste fase

David Maartense

Elk bedrijf zou een Claudio Ranieri als bedrijfsleider moeten hebben

22 april 2016 – David Maartense, Marketing & Communicatiemedewerker bij Van Spronsen & Partners horeca – advies over waarom elk horecabedrijf een Claudio Ranieri als bedrijfsleider zou moeten hebben. We kunnen er bijna niet meer omheen. Leicester City, het team van trainer Claudio Ranieri, gaat kampioen van England worden. De club die vorig jaar nog