logo

Rollema & Partners horeca – administratie
Rijnsburgerweg 80
2333 AD Leiden
T: 071-541 88 66

30 jaar horeca-administratie voor hotel, restaurant, strandpaviljoen en café
horeca-administratie.com / NOW 3.2-Vierde Periode

NOW 3.2-Vierde Periode

22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.  

Na eerdere rondes NOW is er nu de vierde aanvraagperiode NOW (eerder door de overheid NOW 3.2 genoemd).   

NOW 3.2-Vierde Periode

Hoe ziet de regeling eruit in de vierde aanvraagperiode NOW:  

 • kunt tegemoetkoming aanvragen als u over 3 aaneengesloten maanden gemiddeld een omzetverlies van minimaal 20% heeft. Bij de berekening van het omzetverlies worden de TVL en andere subsidies beschouwd als omzet. 
 • De tegemoetkoming is voor een periode van 3 maanden. 
 • Heeft u tegemoetkoming ontvangen voor de derde aanvraagperiode? Dan moeten de maanden van de vierde aanvraagperiode aansluiten op de 3 maanden waarin u omzetverlies verwachtte in de derde aanvraagperiode. 
 • De tegemoetkoming is maximaal 85% van de loonkosten. 

De tegemoetkoming zal worden berekend op basis van de loonsom van juni 2020. 

Het UWV biedt een online rekenhulp om het omzetverlies over 3 maanden te berekenen. 

De volgende voorwaarden gelden: 

 • Voor welke werknemers geldt de NOW-regeling? Voor alle werknemers die op de loonlijst staan en voor wie u sociale premies betaaltHieronder vallen zowel werknemers met een vast contract, als werknemers met een flexibel contract, zoals een oproep– of nul-urencontract. 
 • De loonsom in deze periode mag maximaal 10% lager zijn dan de loonsom in juni 2020 was zonder dat dit ten koste gaat van de definitieve tegemoetkoming. 
 • Als u een werknemer ontslaat of zijn contract loopt af dan heeft u een inspanningsplicht om uw werknemer te begeleiden naar ander werk. 
 • Als u een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, heeft u ook de plicht dit te melden via UWV Telefoon NOW. 
 • Het maakt niet uit of u ook een tegemoetkoming heeft ontvangen voor eerdere periodes. 
 • Achteraf zal worden vastgesteld wat het exacte omzetverlies was. 
 • Als uw NOW voorschot hoger dan €100.000 is, mag er geen dividend worden uitgekeerd gedurende de periode dat u NOW ontvangt. 

Hoe vraagt u de vierde aanvraagperiode NOW aan? 

 • Vanaf 15 februari is er een formulier beschikbaar dat u moet invullen en uploaden. 

Hiervoor heeft u de volgende gegevens nodig: 

 • Uw bedrijfsgegevensnaamadres (dit moet een Nederlands adres zijn), mobiel telefoonnummer, e-mailadres, KVK-nummergegevens contactpersoon. 
 • Het loonheffingennummervoor ieder loonheffingennummer moet u een aparte aanvraag indienen
 • De 3 maanden waarover u minstens 20% omzetverlies verwacht. 
 • Het verwachte percentage omzetverlies in die periodeSchat dit percentage zo precies mogelijk in. Zo voorkomt u dat u een te hoog bedrag ontvangt en misschien later geld moet terugbetalen. 
 • Het rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder: het rekeningnummer dat de Belastingdienst gebruikt om te veel betaalde loonheffingen aan u terug te betalenEen buitenlands rekeningnummer is alleen toegestaan als dit een SEPA-rekeningnummer is. 
 • Een kopie van uw bankafschrift (scan of schermafbeelding): een afschrift van de bankrekening die we hierboven noemenRekeningnummer en naam rekeninghouder moeten goed zichtbaar zijn. 

De doelstelling van het uwv is om aanvragen binnen 2 tot 4 weken te behandelendan wordt de eerste betaling ook direct gedaan. Het totale bedrag wordt in hoeveelheden uitgekeerd. 

Wij kunnen u hier uiteraard in begeleiden, neem contact op met uw contactpersoon. 

 

Lees ook

35 jaar ondernemen

Dat is 35 jaar ondernemen

7 januari 2022 – Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap. Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden dat we officieel met de Van Spronsen & Partners Groep begonnen. Gewoon net als zoveel starters vanuit het huis van mijn ouders, zelfs in wat later mijn slaapkamer is geworden. Gelukkig heeft mijn vader

Verlenging onbelaste vaste reiskosten vergoeding

Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven aan hun werknemers ondanks dat zij niet reizen in verband met het huidige thuiswerk advies. Deze periode is verlengd tot 1 juli 2021.    Deze regeling geldt voor vergoedingen die werknemers al voor 13 maart 2020 kregen.

WKR 2021: Ook voor 2021 verruiming vrije ruimte naar 3%

De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de eerste €400.000,= van de totale fiscale loonsom. Dat betekent dat u als ondernemer bij een totale fiscale loonsom van boven de €400.000,= per jaar, een bedrag van €12.000,= per jaar mag besteden aan vergoedingen die niet

Rekenen, rekenen, rekenen

4 maart 2021 – Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies, blogt over het feit dat inzicht in je liquiditeit nu belangrijker is dan ooit, ook dadelijk met een beperkte openstelling. Horecaondernemers moeten rekenen om het hoofd boven water te houden.  

Definitieve berekening eerste aanvraagperiode NOW

Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.    De eerste aanvraagperiode van de NOW was voor de maanden maart, april en mei 2020. De omzet, en uw werkelijke percentage omzetverlies, van deze

Vaststelling TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken. Heeft u de TVL-vergoeding ontvangen voor de periode van 1 juni tot en met 30 september? U heeft dan tot 1 april 2021 om uw definitieve omzet door te geven.  

Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.  

Alle zeilen bijzetten

14 januari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens deze, wederom verlengde, lockdown. Ze blogt over o.a. de Bbz, de bijstand voor zelfstandigen. Een voorziening voor gevestigde ondernemers in tijdelijke financiële problemen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Kwartaal 4

27 november 2020 – De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.

NOW 3 – loket opent 16 november 2020

13 november 2020 – Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Na eerdere rondes NOW komt er nu NOW 3, een regeling die drie fases zal kennen. Voor de eerste fase

David Maartense

Elk bedrijf zou een Claudio Ranieri als bedrijfsleider moeten hebben

22 april 2016 – David Maartense, Marketing & Communicatiemedewerker bij Van Spronsen & Partners horeca – advies over waarom elk horecabedrijf een Claudio Ranieri als bedrijfsleider zou moeten hebben. We kunnen er bijna niet meer omheen. Leicester City, het team van trainer Claudio Ranieri, gaat kampioen van England worden. De club die vorig jaar nog

Jeroen Boon

Waar de Belastingdienst stopt, gaan wij verder….

Jeroen Boon blogt over het gemak van SMS alerts of e-mail alerts. Terwijl ik mijn mail en social media aan het bijhouden was op mijn telefoon, kwam er plots een sms op mijn telefoon die mij vertelde dat ik mijn contract MB’s had verbruikt voor deze maand. Waarschijnlijk toch iets te lange filmpjes gekeken, en