logo

Rollema & Partners horeca – administratie
Rijnsburgerweg 80
2333 AD Leiden
T: 071-541 88 66

30 jaar horeca-administratie voor hotel, restaurant, strandpaviljoen en café
horeca-administratie.com / U bepaalt uw eigen succes!
Jeroen Boon

U bepaalt uw eigen succes!

Jeroen Boon over de mix van inspanningen die een horecaondernemer moet plegen om zijn eigen succes te bepalen.

Wat is het succes van uw restaurant, café of hotel? Wat zou het succes moeten zijn? Wat mogen uw gasten verwachten? En wat mogen ze niet verwachten? Hoe loopt uw gast de deur uit? Hoeveel geld verdient u? Wanneer stopt u met werken?

Zomaar een paar vragen om u als ondernemer uit de tent te lokken. Het succes van uw zaak ligt namelijk bij u. Het begint met u, en het eindigt met u. Op zich wel makkelijk dus, want u heeft alles zelf in de hand. Maar wat brengt nou het succes?

Het begint met u. Dat betekent dat u als horecaondernemer stevig in de schoenen moet staan, hard moet kunnen werken, uiterst gastvrij moet zijn en een visie met ambitie moet uitdragen.

Het gaat verder met uw gasten. Uw gasten komen naar uw bedrijf, waarom? Gaan ze met een super tevreden gevoel naar huis? Dat is tenminste uw bedoeling, hoop ik. Met die ambitie komt er succes en blijft er succes. Het waarmaken van die ambitie kan alleen als u in de huid kruipt van uw gasten. Wie behoort er tot uw doelgroep, en wat zijn de interesses van deze gasten. Praat met ze, en laat uw personeel ook met ze praten. Omarm uw gasten, en wees flexibel. Het correct bedienen van uw doelgroep vraagt ook om personeel dat hierbij past. Selecteer uw personeel alsof u een gast bent.

Zorg voor een duidelijk concept. Laat uw gasten weten wat ze kunnen verwachten, en overtref die verwachting altijd. Doe geen concessies aan het concept uit kostenperspectief, maar pas indien nodig het totale concept aan, zodat de begroting weer sluit. Neem uw personeel hierin mee. Is het concept niet duidelijk voor het personeel, dan wordt het nooit duidelijk voor de gast.
U bent niet de enige ambitieuze horecaondernemer in uw buurt, dus u bent op zoek naar onderscheidend vermogen. Dit zit zowel in het product als in service. Laat u niet leiden door de concurrent, maar weet wel wat hij of zij doet!

Als horecaondernemer stelt u de gasten centraal. U bedient ze, geeft ze een mooie ochtend, mooie middag of mooie avond, rekent af en gaat weer verder met de volgende gasten. Maar hoe komt u aan uw gasten? Dit vraagt om een uitgedacht marketingplan. Er is geen promotiekanaal dat de gehele lading dekt en al uw gasten bereikt. Zet in op de bonte verzameling van media die er op dit moment is, en zorg ervoor dat u in beeld blijft bij uw potentiele gasten. Dit betekent een actief beleid op social media. Als uw naam elke dag voorbij komt bij uw doelgroep, is de kans groot dat ze een bezoekje gaan wagen.

Ik wens u veel succes met ondernemen en ik vertaal uw succes voor u graag naar de cijfers!

Jeroen Boon, accountmanager Rollema & Partners horeca–administratie

Bereikbaar via e-mail: jeroenboon@spronsen.com en telefonisch: 071 541 88 66

Linkedin: www.linkedin.com/jeroen-boon

Lees ook

35 jaar ondernemen

Dat is 35 jaar ondernemen

7 januari 2022 – Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap. Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden dat we officieel met de Van Spronsen & Partners Groep begonnen. Gewoon net als zoveel starters vanuit het huis van mijn ouders, zelfs in wat later mijn slaapkamer is geworden. Gelukkig heeft mijn vader

Verlenging onbelaste vaste reiskosten vergoeding

Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven aan hun werknemers ondanks dat zij niet reizen in verband met het huidige thuiswerk advies. Deze periode is verlengd tot 1 juli 2021.    Deze regeling geldt voor vergoedingen die werknemers al voor 13 maart 2020 kregen.

WKR 2021: Ook voor 2021 verruiming vrije ruimte naar 3%

De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de eerste €400.000,= van de totale fiscale loonsom. Dat betekent dat u als ondernemer bij een totale fiscale loonsom van boven de €400.000,= per jaar, een bedrag van €12.000,= per jaar mag besteden aan vergoedingen die niet

Rekenen, rekenen, rekenen

4 maart 2021 – Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies, blogt over het feit dat inzicht in je liquiditeit nu belangrijker is dan ooit, ook dadelijk met een beperkte openstelling. Horecaondernemers moeten rekenen om het hoofd boven water te houden.  

Definitieve berekening eerste aanvraagperiode NOW

Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.    De eerste aanvraagperiode van de NOW was voor de maanden maart, april en mei 2020. De omzet, en uw werkelijke percentage omzetverlies, van deze

Vaststelling TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken. Heeft u de TVL-vergoeding ontvangen voor de periode van 1 juni tot en met 30 september? U heeft dan tot 1 april 2021 om uw definitieve omzet door te geven.  

NOW 3.2-Vierde Periode

22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.   Na eerdere rondes NOW is er nu de vierde aanvraagperiode NOW (eerder door de overheid NOW 3.2 genoemd).   

Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.  

Alle zeilen bijzetten

14 januari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens deze, wederom verlengde, lockdown. Ze blogt over o.a. de Bbz, de bijstand voor zelfstandigen. Een voorziening voor gevestigde ondernemers in tijdelijke financiële problemen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Kwartaal 4

27 november 2020 – De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.

NOW 3 – loket opent 16 november 2020

13 november 2020 – Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Na eerdere rondes NOW komt er nu NOW 3, een regeling die drie fases zal kennen. Voor de eerste fase

David Maartense

Elk bedrijf zou een Claudio Ranieri als bedrijfsleider moeten hebben

22 april 2016 – David Maartense, Marketing & Communicatiemedewerker bij Van Spronsen & Partners horeca – advies over waarom elk horecabedrijf een Claudio Ranieri als bedrijfsleider zou moeten hebben. We kunnen er bijna niet meer omheen. Leicester City, het team van trainer Claudio Ranieri, gaat kampioen van England worden. De club die vorig jaar nog