logo

Rollema & Partners horeca – administratie
Rijnsburgerweg 80
2333 AD Leiden
T: 071-541 88 66

30 jaar horeca-administratie voor hotel, restaurant, strandpaviljoen en café
horeca-administratie.com / Ik ga een kassasysteem aanschaffen – moet deze aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Software partners

Altijd de software die het beste bij uw unieke situatie past

softwarepartners-1

 

 

Ik ga een kassasysteem aanschaffen – moet deze aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Laat u altijd goed voorlichten en let op het keurmerk (keurmerk voor betrouwbare kassasystemen). Op de website van de Belastingdienst kunt u een brochure downloaden over de eisen die zij stellen aan een kassasysteem. Het komt erop neer dat de Belastingdienst een gesloten kassasysteem gegarandeerd wil zien. Dit moet misbruik voorkomen.
De aanschaf van een kassa is een wezenlijk onderdeel van je administratieve organisatie. Zorg dat uit de kassa die omzetgegevens komen waarmee overzichten gemaakt kunnen worden. Veel horeca bedrijven werken nog met omzet laag en hoog. Dit is acceptabel maar het is veel handiger met minimaal met dit standaardlijstje te werken:

omzet keuken / omzet koffie & thee / omzet frisdranken / omzet bier / omzet wijn / omzet gedistilleerd / indien u een hotel heeft raden wij u aan ook de groep omzet hotelkamers of logies toe te voegen.

Waarom dit handiger is? De inkoop kan ook apart geboekt worden, dus inkoop keuken, koffie & thee, frisdranken, bier, wijn en gedistilleerd. U kunt dan per periode de specifieke inkooppercentages berekenen. Wat u hiermee doet? Als de percentages erg hoog zijn kunt u kijken of er niet teveel eigen verbruik is, er te duur wordt ingekocht of dat er misschien gestolen wordt.