logo

Rollema & Partners horeca – administratie
Rijnsburgerweg 80
2333 AD Leiden
T: 071-541 88 66

30 jaar horeca-administratie voor hotel, restaurant, strandpaviljoen en café
horeca-administratie.com / Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen, aldus Johan Cruijff
Steven van 't Hart

Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen, aldus Johan Cruijff

Steven van ’t Hart blogt over simpel voetballen en stelt dat simpel administreren, georganiseerd moet worden.

De meeste mannen zullen denken ‘dat klopt’, bij het lezen van deze titel. Nu is dit geen blog over voetballen of Cruijff. Dit blog gaat over zaken simpel houden. Ik ben dit blog aan het tikken, na de verschrikkelijk slecht verlopen kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Hierin werd bovenstaande uitspraak maar weer eens verduidelijkt. Je moet namelijk scoren om te winnen, zo simpel is het. Vanuit mijn discipline als boekhouder kun je bovenstaande uitspraak ook toepassen, maar vervang het woord ‘voetballen’ dan door ‘administreren’. Niets is namelijk moeilijker dan een administratie simpel te houden.

Zeker als ondernemer gaat de tijd vliegensvlug. Een afspraak hier, een bespreking met potentiele klanten daar. Een telefoontje tussendoor van een medewerker of ze toch vrij kan krijgen. Verzint u het maar, voorbeelden te over. Voordat de dag voorbij is, wilt u de administratie ook nog bijwerken. Gezien de tijd lukt dit niet en schuift u het toch maar weer door. En tja, morgen weet u niet meer precies wat er in de kas fout kan zijn gegaan. Wij proberen het administreren voor ondernemers te beperken tot 30 minuten per dag door hiervoor zo simpel mogelijke hulpmiddelen te bieden. Met als doel: minimale tijdsinspanning, maximaal resultaat. Binnen ons kantoor werken wij met een paar tools die u hierbij kunnen helpen.

De kasdagstaat is het eerste handvat. Met 5 minuten is de dag afgerond. U weet dan wat de omzet van die dag is en wat hij kan afstorten. Daarnaast kunt u ook zien wat de cumulatieve omzet en de gemiddelde besteding is. Hiermee krijgt u direct inzicht of u op de goede weg bent. Heerlijk toch?

De wisselordner is het volgende handvat. Dit is een ordner waarin u alle administratie opbergt. De map is onderverdeeld in kas, bank, debiteuren en crediteuren. U bergt de stukken onder het juiste tabblad op. Alles eenvoudig en simpel opgeborgen in één map. Overzichtelijk toch? Om betalingen uit te voeren hoeft er maar één map gepakt te worden, tenslotte zit hier de hele administratie in. Is de betaling gedaan, zet dan op de factuur een paraaf en de datum. Zo is snel te zien of de factuur betaald is. Natuurlijk kan dit ook bij de debiteuren gedaan worden, zo is inzichtelijk of alles is betaald. Geweldig toch?

Als de maand is afgelopen, wordt deze ordner door ons in de administratie verwerkt. Het maandoverzicht is het laatste handvat. Dit overzicht van de opbrengsten en kosten geeft u een totaal overzicht. Daarbij krijgt u een openstaande debiteuren- en crediteurenlijst. Mocht er toch een betaling tussendoor zijn geglipt, dan is die terug te vinden op deze lijsten. Leuker kunnen we het niet maken, maar wel simpeler!

Steven van ’t Hart, accountmanager Rollema & Partners horeca-administratie
Linkedin

Lees ook

35 jaar ondernemen

Dat is 35 jaar ondernemen

7 januari 2022 – Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap. Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden dat we officieel met de Van Spronsen & Partners Groep begonnen. Gewoon net als zoveel starters vanuit het huis van mijn ouders, zelfs in wat later mijn slaapkamer is geworden. Gelukkig heeft mijn vader

Verlenging onbelaste vaste reiskosten vergoeding

Vanwege de coronamaatregelen is de periode verlengd waarin werkgevers de belastingvrije vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven aan hun werknemers ondanks dat zij niet reizen in verband met het huidige thuiswerk advies. Deze periode is verlengd tot 1 juli 2021.    Deze regeling geldt voor vergoedingen die werknemers al voor 13 maart 2020 kregen.

WKR 2021: Ook voor 2021 verruiming vrije ruimte naar 3%

De belastingdienst heeft aangekondigd dat in 2021, gelijk aan 2020, de WKR (werkkostenregeling) verruimd is tot 3% van de eerste €400.000,= van de totale fiscale loonsom. Dat betekent dat u als ondernemer bij een totale fiscale loonsom van boven de €400.000,= per jaar, een bedrag van €12.000,= per jaar mag besteden aan vergoedingen die niet

Rekenen, rekenen, rekenen

4 maart 2021 – Niek Timmermans, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca-advies, blogt over het feit dat inzicht in je liquiditeit nu belangrijker is dan ooit, ook dadelijk met een beperkte openstelling. Horecaondernemers moeten rekenen om het hoofd boven water te houden.  

Definitieve berekening eerste aanvraagperiode NOW

Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.    De eerste aanvraagperiode van de NOW was voor de maanden maart, april en mei 2020. De omzet, en uw werkelijke percentage omzetverlies, van deze

Vaststelling TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken. Heeft u de TVL-vergoeding ontvangen voor de periode van 1 juni tot en met 30 september? U heeft dan tot 1 april 2021 om uw definitieve omzet door te geven.  

NOW 3.2-Vierde Periode

22 februari 2021- Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.   Na eerdere rondes NOW is er nu de vierde aanvraagperiode NOW (eerder door de overheid NOW 3.2 genoemd).   

Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1, 2021

22 februari 2021- De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.  

Alle zeilen bijzetten

14 januari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het bijzetten van alle zeilen waartoe de horeca is gedwongen tijdens deze, wederom verlengde, lockdown. Ze blogt over o.a. de Bbz, de bijstand voor zelfstandigen. Een voorziening voor gevestigde ondernemers in tijdelijke financiële problemen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten Kwartaal 4

27 november 2020 – De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken.

NOW 3 – loket opent 16 november 2020

13 november 2020 – Het NOW (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies te compenseren. Hierdoor kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Na eerdere rondes NOW komt er nu NOW 3, een regeling die drie fases zal kennen. Voor de eerste fase

David Maartense

Elk bedrijf zou een Claudio Ranieri als bedrijfsleider moeten hebben

22 april 2016 – David Maartense, Marketing & Communicatiemedewerker bij Van Spronsen & Partners horeca – advies over waarom elk horecabedrijf een Claudio Ranieri als bedrijfsleider zou moeten hebben. We kunnen er bijna niet meer omheen. Leicester City, het team van trainer Claudio Ranieri, gaat kampioen van England worden. De club die vorig jaar nog